poderecerale
contact
December 2020
contact
Jan Pieter Rondeltap & Joep Otten
Podere Cerale
56044 Pomarance (Pisa)
tel: 0039 346946 1447
contact
Afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.
website
homepage
recepten
contact
contact
facebook zoover
google places tripadvisor

Beste gasten, vrienden en familie, 

Hierbij ontvangen jullie onze jaarlijkse nieuwsbrief uit Toscane. Deze keer ook toegestuurd aan de gasten die we dit jaar hadden zullen verwelkomen, maar die we helaas niet hebben gezien, omdat we vroegtijdig besloten dit jaar gesloten te blijven. 
Je kunt er gewoon niet omheen: elk journaal, praatprogramma of krantenbericht ging dit jaar over corona. Inmiddels zijn we hier in de regio Toscane voor de tweede keer uit een volledige lockdown, waarbij je alleen je huis mocht verlaten met op een officieel formulier de reden van je ‘verplaatsing’. We beseften dat we door ons grote huis en tuin niet zo beperkt werden. Wel was het vreemd maandenlang geen mensen uit de omgeving te ontmoeten en een heel seizoen geen gasten te kunnen ontvangen. Stil hoor! 
Wat ons betreft geen derde coronagolf en vanaf volgend jaar weer een gewoon seizoen waarin we veel bekende en nieuwe gezichten mogen ontvangen.

Wij wensen jullie alle goeds met ook in Nederland ‘anders dan andere’ feestdagen en alvast een gezond en goed 2021.

Graag tot ziens op Podere Cerale,
Joep en Jan Pieter 

Seizoen 2021

De opening van ons nieuwe seizoen staat gepland op zaterdag 24 april. We hebben besloten, deels ingegeven door corona, deels omdat Jan Pieter wat leeftijd betreft met pensioen gaat, om door te gaan met de vier kamers met eigen sanitair: de Ostro, Libeccio, Tramontana en de Scirocco. De andere twee, de Maestrale en de Ponente, verhuren we nog wel als er een groep komt die alle kamers wil reserveren.
Op onze website vind je de vier kamers met daarbij nu ook meer foto’s van de inrichting. 
Bij een reservering vragen we altijd een aanbetaling, waarbij ook in 2021 geldt dat bij een corona-annulering deze wordt terugbetaald of kan worden doorgeschoven naar het volgende seizoen.

Olijfolie

Na een jaar zonder eigen olijfolie, want in 2019 hing er geen olijf aan de boom, hebben we begin november weer kunnen plukken. Dit jaar met zijn tweeën, want onze hulp uit Nederland en Belgie moest helaas verstek laten gaan... ja, corona :-(
Aanvankelijk waren we alleen van plan onze eigen bomen te plukken, maar door het heerlijke zomerse najaar besloten we buiten te blijven werken en hebben we zodoende een week of vier lekker rustig aan geplukt.
Nu kunnen we weer gerechten klaarmaken, waarbij de nieuwe olijfolie onmisbaar is. Bijvoorbeeld bij de citroenpasta, om pesto te maken, of over de vis die uit de oven komt.

Van oleander naar kerstboom

Van een warme zomer, waarbij een van onze oleanders een enorme bloemenpracht liet zien (zie foto boven), naar een heerlijke Indian Summer, gaan we nu richting kerst met veel onstuimige dagen met orkaanwind en bakken regen, maar ook van die vele zonnige dagen. En dit jaar blijven we met kerst op Podere Cerale, waarbij dan een kerstboom natuurlijk niet mag ontbreken.
Het is alweer heel wat jaren geleden dat we er een hebben aangeschaft. De laatste keer was in 2002 toen we nog in Nederland woonden. Waar blijft de tijd! Hier op Podere Cerale hebben we er nooit een genomen, omdat we er met kerst bijna nooit waren.
Dit jaar blijven we dus thuis en wordt het een kerst en eindejaar in totale lockdown, want we mogen onze woonplaats niet verlaten en geen vrienden ontvangen. Gelukkig hebben we bij de verhuizing onze kerstversiering meegenomen met voor ons veel herinneringen uit de jaren ‘90. Dit jaar zitten we dus gezellig met zijn tweeën bij deze Toscaanse kerstboom met ‘Nederlandse’ kerstversiering.

Kerstmenu

Ook dit jaar doen we een suggestie voor een kerstmenu. Maar wat zullen we kiezen na een seizoen zonder gasten, waarbij we dus ook geen nieuwe gerechten hebben kunnen serveren? Daarom zijn we eens goed gaan nadenken over de maaltijden die ons tijdens de lockdown goed zijn bevallen en hebben we daar een keuze uit gemaakt. Het zijn simpele en lekkere recepten, die goed zijn klaar te maken voor een stille kerst met weinig gasten. 
Onze suggestie kun je vinden onder de link Kerstmenu. Buon appetito! 

© Podere Cerale 2020