poderecerale
contact
december 2023
contact
Jan Pieter Rondeltap & Joep Otten
Podere Cerale
56044 Pomarance (Pisa)
tel: +39 3469461447, ook via whatsapp
contact
Afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.
website
homepage
contact
contact
facebook zoover
google places tripadvisor

Een hartelijke decembergroet uit Toscane

Hierbij ontvangen jullie onze jaarlijkse nieuwsbrief. Op Podere Cerale gaat alles goed.
We kijken terug op een prima jaar. Aan het einde van het seizoen kwamen we weer tot de conclusie dat het toch altijd leuk is veel bekende gezichten te zien en met nieuwe gasten kennis te maken; dat de gezellige avonden aan tafel bij de openhaard of zomers buiten op het terras steeds goed bevallen, en dat we minder weken werken, maar dat we de combinatie gasten en vrijetijd een hele fijne vinden.
Wat ons betreft zien we jullie weer graag in het komende jaar!

In deze nieuwsbrief kunnen jullie wat lezen over ons ‘reilen en zeilen’ en ook dit jaar hebben we een menusuggestie opgenomen voor de komende feestdagen. 

We wensen jullie fijne feestdagen en een goed 2024.
Joep en Jan Pieter 



Schilderijen

Zoals jullie weten hangt bij ons op Podere Cerale veel werk van Jan Pieter aan de muur. Maar niet alleen hier. Inmiddels hangt er ook veel werk thuis bij gasten. Binnenkort vertrekken we weer met een auto vol schilderijen richting Nederland en België. En leuk dit jaar is dat we er zelfs een aantal meer meenemen om te exposeren in B&B ‘De drie Kelken’ in Amerongen. Gastvrouw Bianka, die onlangs een eigen accommodatie is begonnen, is geen onbekende voor ons. We hebben haar hier al een aantal keer mogen verwelkomen. Leuk dus om schilderijen in haar B&B te kunnen ophangen.

Micia en Mara

Onmisbaar op een boerenhoeve zijn katten om geen overlast te krijgen van muizen. Nadat onze vorige kat is doodgegaan, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe jagers. Sinds kort hebben we gezelschap van twee lieve zusjes uit hetzelfde nest: Micia en Mara. We hebben ze uiteraard niet alleen ‘aangenomen’ om muizen te jagen, maar ook om lekker op de bank te liggen, of gezellig mee te wandelen met ons en hond Boris. En deze blaffer is er ook nog steeds: oud en stram maar nog altijd vol energie om voor hem ongenode gasten weg te jagen. En daarmee bedoelen we jagers en wilde zwijnen.

En wat zoal meer

Podere Cerale gaat mee in de vaart der volkeren. Sinds enkele maanden hebben we energie van zonnepanelen en staat er een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Kom dus gerust met je elektrische auto.
Dit jaar waren er helaas geen olijven en is er dus ook geen olijfolie. Wel weer in de maak is limoncello van eigen citroenen en likeur van heerlijk geurende mirtobessen.
Over lekkere drankjes gesproken. Als je de komende feestdagen zin hebt in een aperitivo neem dan een glas vergeperst sinaasappelsap met een scheutje campari en wat ijsblokjes, of neem een bodem cynar met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel. Alla salute!

Kerstmenu 2023

Ook dit jaar doen wij een suggestie voor een heerlijk kerstmenu.
Na het proeven van onze lasagne met witlof wordt vaak het recept gevraagd. Helaas, die kunnen jullie thuis niet maken, is dan ons antwoord, want je hebt er de verse lasagnevellen ‘sfogliavelo’ van het merk Rana voor nodig (zie het kerstmenu). Toch hebben we het recept dit jaar als eerste gerecht ‘il primo’ in ons kerstmenu opgenomen. Vraag eens bij een Italiaanse speciaalzaak of de groothandel of ze het merk verkopen. We hebben inmiddels begrepen dat de Sligro ze heeft (met dank aan Anna voor de tip). Dit is ook een lekker recept voor vegetariërs.
‘Il secondo’ is een gerecht van kip met kappertjes en citroen. Wij serveren deze tweede gang alleen als we weinig gasten hebben, want in een grote maat koekenpan is maar ruimte voor een portie voor 4 à 5 personen. Het is een lekker en gemakkelijk te bereiden gerecht voor een intiem kerstdiner.
Als 'contorno' het bijgerecht, serveren we er rösti van groenten bij. Geen Italiaans gerecht, al zul je het wel geserveerd kunnen krijgen in de ‘Alto Adige’. Dit is ook een lekker recept voor vegetariërs.
Eindigen we met het nagerecht, ‘il dolce’, waarbij we een variatie hebben gemaakt op de Babà al rum. Dit Napolitaanse paddenstoelvormige cakeje, dat doordrenkt is met rum, is door Franse koks geïntroduceerd aan het Napolitaanse hof. Wij serveren het laagje voor laagje opgebouwd met banketbakkersroom en slagroom.

© Podere Cerale 2023