poderecerale
contact
december 2021
contact
Jan Pieter Rondeltap & Joep Otten
Podere Cerale
56044 Pomarance (Pisa)
tel: 0039 346946 1447, ook via whatsapp
contact
Afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.
website
homepage
contact
contact
facebook zoover
google places tripadvisor

Beste gasten, vrienden en familie

Hierbij een bericht van ons uit Toscane. Het is december en na een heerlijk lange nazomer is het nu wisselvallig en winters weer. De buitenboel is opgeruimd, de voordeur is voor de komende maanden gesloten en geïsoleerd, de citroenen zijn ingepakt en er ligt een flinke voorraad hout om te stoken. Het is even wennen, maar het leven binnenshuis is ook weer heel prettig. En als de zon schijnt, kunnen we nog steeds fijn buiten ontbijten en lunchen.

We kijken terug op een goed en prettig jaar en we hopen, ook voor jullie, op een goed 2022. Maar eerst wensen we jullie hele fijne feestdagen toe. En inmiddels een traditie doen we dit jaar in deze nieuwsbrief weer een suggestie voor een kerstmenu. 

Hartelijke groeten,
Joep en Jan Pieter 





Terugblik op 2021

Dit jaar kwam het seizoen door de onzekerheid rond corona pas laat op gang. In juni hadden we af en toe wat aanloop en eind juli was het weer druk als vanouds. We hebben sinds 2003 een flinke klantenkring opgebouwd, waardoor we ook dit jaar weer veel bekende gezichten op de podere zagen. En we vergeten natuurlijk niet de nieuwe gasten die we hebben leren kennen. Na vorig jaar bijna geen mensen te hebben gezien, kwamen we tot de conclusie dat het erg motiverend is om gasten te mogen ontvangen op de podere en dat we nog steeds enthousiast zijn over ons werk en onze plek. En dat veel van onze gasten dat ook vinden, blijkt uit de boekingen die al gedaan zijn voor het komende jaar.

Vooruitblik op 2022

Zoals gezegd hebben we al een mooi aantal reserveringen staan, waaronder gasten die dit jaar meteen hebben geboekt voor 2022. Maar ook verwachten we, meer dan anders, gasten die (terug)komen met vrienden of met de hele familie. 
Het plan om nog vier kamers te verhuren, is ons goed bevallen. Daar gaan we volgend jaar mee door. Dat geldt ook voor een verblijf vanaf vier nachten.
Ook gaan we wat meer vrijetijd voor onszelf inplannen tijdens het seizoen, omdat Jan Pieter met pensioen is gegaan en het dus ‘rustiger’ aan wil doen. Natuurlijk blijven er genoeg weken over om te genieten van een verblijf op Podere Cerale.

Het reilen en zeilen op Podere Cerale

Ook dit jaar waren er in de hele zone weer weinig olijven. Ook bij ons. In vrijwel geen boom hing wat te plukken. We dachten een dagje aan het werk te gaan voor wat olijven om in te maken. Maar in een zevental bomen bleek zoveel te hangen dat we uiteindelijk nog best tevreden zijn met de opbrengst en we volgend jaar weer lekkere gerechten kunnen klaarmaken met onze eigen olijfolie.
Tijdens de olijvenpluk hebben we de veelal verwaarloosde bomen flink teruggesnoeid en onlangs hebben we ook voor nieuwe aanplant gezorgd. Van de fooien die we dit jaar kregen, hebben we twaalf olijfbomen gekocht. Nu is het een kwestie van geduld, want het duurt enkele jaren voordat we de olijven ervan kunnen gaan oogsten.
Verder gaat het goed met onze twee dieren. Poes is overdag een echt gezelschapsdier, maar tegen de avond zien we hem niet meer, want dan gaat hij op jacht. Vooral op muizen, maar af en toe vinden we ook een eekhoornstaart.
Dat vinden we dan wat minder leuk. Boris is echt een oude hond aan het worden, maar hij loopt nog vrolijk mee, mits we maar niet te lange wandelingen maken.
Wat staat er de komende periode verder zoal op het programma: na twee jaar gaan we onze vrienden en familie in Nederland weer eens zien. Verder krijgen we een nieuwe glazen voordeur (meer licht in de winter) en zijn we ons aan het oriënteren op zonnepanelen. Verder koken, schilderen, tuinieren en klussen:
wij vermaken ons wel!

Kerstmenu 2021

We eindigen deze nieuwsbrief met een driegangenkerstmenu met ook dit jaar gerechten die we op Podere Cerale serveren.
Als primo hebben we gekozen voor een pasta met passata di pomodoro en ricotta. De passata (tomatensaus) is natuurlijk zelfgemaakt het lekkerst. 
Als secondo staan kippetjes met paprika-tomatensaus op het menu met als bijgerecht courgette met citroen. Voor vegetariërs is als secondo gevulde pompoen opgenomen. We zijn op het idee gekomen van dit recept in de stad Ferrara. Daar combineren ze pompoen met amarettikoekjes om daar ravioli mee te vullen. Wij hebben er een andere lekkere combinatie van gemaakt.
Het diner eindigt met een dolce, dat we jaren geleden al maakten, maar dat enigszins op de achtergrond is geraakt. Toch wel jammer, want het is een heerlijk fris nagerecht van lange vingers, room en citroen.
Je kunt de recepten vinden door hiernaast te klikken op Kerstmenu. Veel plezier met de voorbereiding en buon appetito.


© Podere Cerale 2021