poderecerale
contact
December 2018
contact
Jan Pieter Rondeltap & Joep Otten
Podere Cerale
56044 Pomarance (Pisa)
tel: 0039 346946 1447
contact
Afmelden voor deze nieuwsbrief? Klik hier.
website
homepage
recepten
contact
contact
facebook zoover
google places tripadvisor

Beste gasten,

December 2018 en ons vijftiende gastenseizoen zit erop: een jubileumjaar met veel gasten die al eerder op Podere Cerale zijn geweest. Maar ook weer veel nieuwe gezichten. We krijgen vaak enthousiaste reacties en beoordelingen. Erg fijn, het motiveert ons zeer. Daarom bedankt aan iedereen die we de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen op Podere Cerale. Vijftien jaar zitten erop en wat ons betreft gaan we er nog wat jaren mee door. We hopen jullie dan ook weer te zien!
Voor nu wensen we jullie in ieder geval gezellige feestdagen en een plezierig en goed 2019.
Joep en Jan Pieter

P.S. Ook dit jaar ontbreekt in deze nieuwsbrief het kerstmenu niet. Een driegangendiner met recepten, die we regelmatig serveren op Podere Cerale! Kook ze en ‘buon appetito’.

De wintermaanden in aantocht

Poes ligt na een drukke nacht te slapen op de bank, Boris staat buiten druk te blaffen naar jagers, Jan Pieter werkt aan een nieuw schilderij en Joep is aan het tuinieren. We beginnen al aardig in de 'wintermood’ te komen! De grote klussen bewaren we voor het nieuwe jaar. Toch zitten we niet stil, want in een huis als het onze is altijd wel wat te doen.
Ook de olijven zijn geplukt en geperst. We genieten volop van de nieuwe olie. Ondanks een tegenvallende oogst hebben we er weer voldoende van in huis om het komende jaar mee door te komen.
Over niet al te lange tijd gaan we onze spullen pakken: op naar Nederland en België om vrienden en familie te zien en om de schilderijen, die dit gastenseizoen zijn verkocht, aan huis te brengen. Ons programma is alweer aardig volgepland.
Poes ligt nog steeds te slapen op de bank. Waarschijnlijk heeft hij een drukke nacht achter de rug. Boris staat nog steeds te blaffen. Jachtspitsuur! Ontbreekt de naam van onze tweede hond Tomma. Die rust op de heuvel naast het huis. Hij is helaas niet meer.

Reserveringen

Afgelopen gastenseizoen verbleven er veel mensen op Podere Cerale. Wel hadden we minder last-minute boekingen. Dat zal wel met het goede weer in Nederland te maken hebben gehad. Toch horen we ook weleens dat mensen niet last-minute boeken, omdat we vol zouden zitten. In dat geval: neem gerust contact met ons op. Er zijn altijd gaatjes vrij.
Er komen ook groepen naar Podere Cerale. Vrienden, collega’s of familie. Gezellig onder elkaar zonder dagelijks gedoe, want wij zorgen voor een prettige ambiance en een lekker diner! Ook in de periode van de herfstvakantie, waarin wij gesloten zijn, verzorgen we graag een verblijf voor je familie, collega’s, wandelgroep of vrienden. 

Wat eten we met de kerst

De kerst betekent voor veel mensen lekker kokkerellen. Of juist niets doen en gaan uiteten. Of geen van beide: dat kan natuurlijk ook!
Ook dit jaar hebben we voor jullie een driegangenmenu samengesteld. Heerlijk voor bij de kerst, maar ook prima te serveren op welk ander moment dan ook. We proberen altijd recepten te kiezen waarvan de ingrediënten in Nederland en BelgiĆ« zijn te verkrijgen, ook in de decembermaand. De lasagne met witlof, die dit jaar zeer in de smaak viel, valt daarom af. De flinterdunne lasagnevellen die we gebruiken, zijn helaas alleen in Italië in de winkel te vinden. Het nagerecht, een taartje met aardbeien en vanillemousse is een twijfelgeval, want denken we: aardbeien zijn niet echt te vinden in deze periode van het jaar. Toch willen we jullie dit heerlijk frisse taartje niet onthouden. Lukt het niet met de kerst, maak hem dan zeker een keer in het voorjaar. Voor het kerstmenu kun je dan een keuze maken uit een van de andere heerlijke nagerechten op onze website. Al de recepten zijn onlangs weer helemaal bijgewerkt!
Onze suggestie voor een driegangendiner kun je vinden onder de link Kerstmenu. Buon appetito!




© Podere Cerale 2018