poderecerale
contact
December 2016
contact
Jan Pieter Rondeltap & Joep Otten
Podere Cerale
56044 Pomarance (Pisa)
tel: 0039 346946 1447
contact
website
homepage
recepten
contact
contact
facebook zoover

Een hartelijke groet uit Toscane

Beste gasten,
 
Hierbij onze jaarlijkse groet uit Toscane, waarbij we ook weer voor de komende feestdagen een lekker Italiaans driegangendiner hebben samengesteld. Een jaarlijks terugkerende traditie die inmiddels bekend is bij onze gasten die hier de vorige jaren zijn geweest en van wie we regelmatig leuke reacties ontvangen over de recepten.

2016 was weer een leuk en druk jaar waarin we zo'n 200 gasten mochten ontvangen. Veel oude bekenden en veel nieuwe gezichten. Natuurlijk hopen we jullie weer te zien op Podere Cerale. Voor nu echter wensen we jullie fijne feestdagen toe en een gezond en gelukkig 2017.
 
Hartelijke groeten,
Joep en Jan Pieter
 

Toscane: heerlijk klimaat, indrukwekkende vergezichten

We kunnen inmiddels wel zeggen dat er al regelmatig leuke artikelen hebben gestaan over Podere Cerale in verschillende tijdschriften.
In Op Pad en De Smaak van Italië, en in het voorjaar dan een sfeervolle reportage in het blad voor makelaars Qualis. Mocht je het nog niet gelezen hebben, klik dan op deze link.
We zijn er altijd weer trots op dat er zo'n mooi en lovend verhaal over ons en onze podere verschijnt!

Winter op Podere Cerale

Mensen vragen ons weleens of het niet stil en eenzaam is bij ons in de winter. Ja, het is stil. Maar vinden we het ook eenzaam? Nee, helemaal niet. We genieten enorm van de afwisseling tussen een druk gastenseizoen en een rustige winterperiode.
Na het gastenseizoen plukken we olijven (dit jaar helaas geen oogst), we wandelen (al of niet met de honden),
Jan Pieter zit vaak achter zijn schildersezel (die dan in de keuken staat), Joep is ergens in huis of tuin te vinden (er is altijd wel een klusje te doen) en 's avonds zitten we bij de warme houtkachel met ons bord eten op schoot naar Netflix te kijken (of spelen een potje Canasta bij onze Nederlandse buurvrouw).
We zien vrienden en familie hier op de podere en tijdens onze vakantie in Nederland, en dan is het alweer begin mei en komen de eerste gasten.

Kerstmenu 2016

De recepten en de ingrediënten uit het menu van dit jaar komen uit heel Italië.'Il primo', Penne met tomatensaus en pesto, uit Genova (pesto is Genovees), 'il secondo', Kwartels gevuld met worst, uit Toscane (kwarteltjes worden hier veel gegeten), de kool-aardappelschotel uit een van onze goede Italiaanse kookboeken ;-) 'il contorno', de sinaasappelsalade, uit Sicilië en 'il dolce', de Pinza, uit de Veneto. Italië heeft een grote traditie van streekgerechten. Tel daar onze eigen ideeën en inbreng bij op en je komt tot dit lekkere kerstmenu. 
Veel plezier bij het koken. Eet smakelijk en vergeet niet dat de pasta alleen met een vork wordt gegeten.


© Podere Cerale 2016